Met een 700-tal unieke stemmen blikken we zeker terug op een geslaagde editie van de Sandropov Award. Veel schrijven we doorheen het jaar niet meer, dus uit het oog, uit het hart. Toch kwam het op één na hoogste aantal stemmen binnen. Al snel wisten twee genomineerden zich af te scheiden van de rest.

Onderaan bengelt een kwartet met Lyssia Baudet, Bastien Rouard, Jacob Leutenberger Madsen en Samuel Lay. Daarmee wordt de logica gerespecteerd. De Sandropov Award is een Vlaams onderonsje, en ook al proberen we onze Waalse of buitenlandse vrienden eens in de kijker te zetten, veel stemmen levert het niet op. Al was er dit jaar wel één grote uitzondering!

Opvallend, boven dat viertal staat Bjorn Syx al. De Poperingenaar deed het hier ooit veel beter. In zijn M3 was hij uiteraard een publiekslieveling, in de C3 ligt dat net iets anders.

Grégoire Munster gaat Syx net voor, en ook dat is vrij verrassend gezien de “Luxemburger” toch op een heel hoog niveau presteerde met Japan als absolute uitschieter.

De juniors snoepten elkaars stemmen af want voor Munster staat een trioletje met Maxim Decock, Jonas Dewilde en Tom Heindrichs. Dat Heindrichs netjes meegaat in dat pakketje is opvallend, want de broer van Thierry Neuville is nieuw op het toneel. Én, zoals zonet gezegd hebben niet-Vlamingen het hier wel wat moeilijker.

Rest ons nog twee namen. Zowel Belgisch kampioen Maxime Potty als VAS-revelatie Thijs Meirlevede namen meteen afstand en bleven een hele tijd in elkaars buurt. Maxime Potty haalde ruim een kwart van de stemmen. Thijs Meirlevede deed uiteindelijk nog een beetje beter en wist bijna een derde van de stemmers te overtuigen. Als je beide samentelt, weten jullie meteen ook dat de voorsprong van het duo op de rest overduidelijk was.

Meirlevede is een mooie naam in de rij en past volledig in het palmares. Meirlevede is nog vrij jong en excelleert. Met een snuifdoosje kietelt hij mannen met beter, jonger, sterker materiaal. Hij toont durf en lef, en combineert dat met regelmaat en een gezonde focus!

Dikke proficiat aan het hele team!