Tags

, ,

Voorspellen wie in Ieper de bloemen mee naar huis neemt, blijft een opgave. Wie had verwacht dat die 2C-Peugeot van Freddy Loix geen schijn van een kans had tegen de Skoda? En wie had gedacht dat we met Juho Hänninen nog eens een Fin op het palmares zouden bijschrijven? Nee, ook mijn glazen bol bleek vorig jaar te wazig. Echter, ook dit jaar kunnen jullie hier terecht voor een stevig kransje kandidaten op een top-10 plaats. Niet zeggen tegen je vrienden dat Sandropov opnieuw begonnen is aan zijn aftelrijmpje, of ze gaan meteen weten waar je al die accurate info over het nummer zes vandaan haalde. Genoeg gegoochel met die zware termen, ik schenk u, Kobus Hermen.

Eigenlijk is Hermen Kobus een ontdekking van het laatste jaar. Oké, er waren zijn doortochten met de Renault Clio R3 die vaak heel beklijvend waren, maar door het gebrek aan forse voortrekkers in België bleven de prestaties van de Nederlander eerder onderbelicht. Op die indrukwekkende crash in de Sezoensrally na. Het is eigenlijk pas hij de Ford Fiesta als montuur aanmat, hij plots boven de radar begon te vliegen.

Kobus maakt al sinds de Omloop van Vlaanderen het leven zuur van Vincent Verschueren, maar ook van Melissa Debackere. Of hij dat ook kan doen in Ieper valt af te wachten. Zijn Fiesta is alvast een stuk sterker dan de Polo van Verschueren dus daar zal hij wel voor geraken. Maar ook voor enkele snelle Belgen of internationale vedettes raken is een ander paar mouwen.

Echter, Kobus heeft nog een groot nadeel. Zijn Fordje heeft dit jaar opvallend vaak te kampen met mechanische problemen. Laat ons hopen dat die voor een keertje uitblijven en dat hij met de titel van snelste Nederlander kan gaan lopen. Hij zou daarmee Hans Weijs opvolgen. Geef toe, er zijn slechtere voetsporen om in te wandelen.