Tags

, , ,

actua

Freddy Loix en Athony Mortier hebben zonder veel te zweten respectievelijk de rally van Staden en de rallye du Boulonnais op hun naam geschreven. Gezien er weinig te vertellen valt over beide wedstrijden kunnen we het hier eens lekker kort houden. Misschien valt er nog het meeste te vertellen van de rally van Famenne waar Jean-Pierre Vande Wauwer dan toch zijn tiende overwinning mocht vieren, maar daar ben ik niet geweest, dus gaan we die bloedmooie rally hier heel eventjes doodzwijgen.

Terug naar vorige woensdag. Naar het West-Vlaamse hinterland waar na een zomerbreak opnieuw gekoerst werd. Alhoewel gekoerst,… Freddy Loix was in Staden torenhoog favoriet om zichzelf op te volgen als winnaar en deed dat dan ook, zonder ook maar één moment echt te overtuigen. Zelfs een spin (’t is toch spinnentijd) en een penaltystraf van 10 seconden konden de “Fast” niet uit zijn lood slaan. Achter de ongenaakbare Peugeot 307 werd er wel gekoerst, en met inzet trouwens. Geert Beauprez wist zich ondanks een spin (veel spinnnen, want ’t is spinnentijd) in de slotfase voorbij Andy Lefevere te wringen. Knap van “De Buze” met een te ontdekken wagen.

Laten we het daarbij houden vanuit Staden en maar snel springen naar een broeierige zondag, naar een streek die flirt met de Opaalkust en waar gisteren nu en dan eens een verloren frisse zilte druppel uit de lucht viel. Even bezuiden Saint-Omer toonde Anthony Mortier zich een stuk secuurder dan in Fourmies en Avesnois twee weken terug. Mortier zette een vijf op vijf neer en won na 37 kilometer tegen de klok met 38 seconden voorsprong op het nummer twee. Met enige verbazing is vast te stellen dat dat niet José Barbara was die voor het eerst een Mitsu Evo 10 aan de tand voelde, maar wel Francis Legrand in een Clio rs. Barbara eindigde zelfs niet op het podium want in zijn jacht op Legrand maakte hij op de laatste proef nog een fout (spinnentijd zeker? en moest hij Frédéric Becue nog voorlaten, ook al in een Renault Clio.

U ziet het al, indien u deze week op vakantie was, heeft u weinig gemist in rallyland. Behalve dat er het zonnig was en dat het alsnog een bruin velletje opleverde. En nu, blik richten richting Treverorum, alwaar Thierry Neuville mikt op zijn eerste podium van het jaar.

Deze slideshow vereist JavaScript.