Tags

, , , , ,

actua

Hoewel ik mijn VAS-kampioenschap liever beperkt hou, heeft de lezer recht om te weten wie er dit weekend de shortrally van Staden won. Ik weet niet wat het is, maar op één of andere manier ben ik vrij apathisch ten opzichte van ons Vlaams provinciale kampioenschap. Wervik, Monteberg, aangevuld daar passages van vaste VAS-klanten in Tielt en Roeselare, en dan heb ik het wel gehad. Maar zie hier,…een verslag over het wel en wee in en rond Staden.

(foto’s: Sebastien -www.topafond.be- Turkery)

De strijd kondigde zich voor de start van de shortrally van Staden spannend aan, maar nog voor halfweg waren de kaarten al geschud. Paul Lietaer greep de Octavia WRC’s van Jeroen Swaanen en Bart Maes meteen bij de keel. Swaanen zag zijn achtervolgingsavontuur gestut door een lekke band en een befaamde West-Vlaamse duiker, Bart Maes had te veel moeite om de WRC te temmen. Hoewel Maes zijn tijden stelselmatig verbeterde, viel hij naast het podium.

De laagste schavotjes werden gevuld door de Mitsubishi-rijders Johan Van Keer, op de derde plaats, en Eddy Snaet, op een fantastische tweede plaats, weliswaar op meer dan twee minuten van winnaar Paul Lietaer.

Lietaer was uiteraard oppermachtig in zijn Subaru WRC. De snelle snor won alle acht de proeven en mocht zo voor de eerste keer dit jaar proeven van de champagne. Het werd een free-wheelende, doch geslaagde test voor de volgende BK-manche, de Omloop Van Vlaanderen.

Hoe indrukwekkend de overwinning van Lietaer ook was, de prestatie van het weekend kwam van Stefaan Stouf. Stouf verblufte in zijn oude Escort MK II door steevast tijden te draaien in de top zeven, met zelfs één derde tijd. Ware het niet van een kleine foutje in de laatste proef, dan stond Stefaan Stouf op plaats vier, en niet de WRC van Bart Maes. Door het tijdsverlies van Stouf ging de overwinning bij de historics alsnog naar Tuur Vandenabeele.