Tags

, , , , , , ,

actua

Bernd Casier heeft de Geko Wervik rally op een overtuigende manier gewonnen. Daardoor toonde Casier dat hij klaar is voor de jaarlijkse hoogmis in Ieper binnen een kleine twee weken. Ook Freddy Loix kan met een gerust gemoed naar zíjn Ieper afzakken.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Ieder jaar zakken heel wat toppiloten af naar Wervik om zich optimaal voor te bereiden op de Ypres rally, de hoogmis van de rallysport in België. Dit jaar kwamen onder andere Bernd Casier, Freddy Loix, Patrick Snijers en Didier Vanwijnsberghe warmdraaien voor de GEKO Ypres rally. Vooral Loix en Casier imponeerden op de hobbelige wegen.

Casier, voor de gelegenheid in de BMA Skoda Octavia WRC, koos vanaf de eerste proef resoluut voor de aanval. Hij smeerde de andere WRC-piloten Pol Lietaer en Dirk Vermeirsch (Melissa Debackere raakte niet verder dan de technische keuring) meteen een handvol seconden aan de broek. Casier imponeerde met een werkelijke fenomale en aggresieve stuurvaardigheid en domineerde van start tot finish. Door zijn klinkende zege mogen we Casier bij het kransje topfavorieten voor het podium in Ieper rekenen.

De atmosferische s2000’s konden niet volgen maar Freddy Loix imponeerde, opnieuw. De man van Lummen lijkt zich echt te amuseren in de Skoda en is helemaal klaar om voor zijn zesde zege te gaan in Ieper. Ook Snijers was meteen snel in een voor hem weinig bekende wagen, de Peugeot s2000. De Lange werd echter genekt door een kapotte amortiseur. En Didier Vanwijnsberghe toonde dat hij zijn Skoda s2000 ook onder de knie begint te krijgen.