Tags

, , , , , ,

actua

Hubert Deferm heeft voor de Claudy Desoil-rally zijn Subaru WRC s12 nog eens van onder het stof gehaald, en hem meteen gewassen met champagne. Deferm was in zijn WRC uiteraard een pak sneller dan de rest. In Divisie 1-2-3 ging de overwinning naar Laurent Bayard.

Hubert Deferm zat zelf nog eens achter het stuur van zijn Subaru WRC s12.

Heel wat schoon volk diende zich aan in Erquelinnes, waar dit weekend de Claudy Desoil-rally werd verreden. Naast Hubert Deferm en Francis Lejeune daagde ook Timothy Van Parijs op om het publiek te plezieren met brede schuivers.

Voor Deferm was het slechts zijn tweede wedstrijd van het jaar aan het stuur van zijn Subaru WRC s12, en het moet gezegd, we weten weer wat we missen. Deferm heeft zijn bolide nog altijd goed onder controle en bewees met zijn vlotte stijl dat hij nog steeds heel hard kan gaan. Het is dan ook afwachten op het moment dat Hubert met zijn WRC terugkeert naar het Belgische Kampioenschap, al moeten we hem wel van harte bedanken om de jonge Matthias Boon een kans te gunnen in de Wallonie, waar de talentvolle snaak meteen op het podium stond.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Deferm won dus. Francis Lejeune was de favoriet voor de tweede plaats maar hij viel even over halfweg uit. Patrick Bourgeois zag een sterke wedstrijd beloond met een tweede plaats, twee seconden voor de onwennige Van Parijs die het Waalse publiek toch wist te plezieren met zijn komst.

In D123 ging de overwinning naar Laurent Bayard, u weet wel, de man die geregeld hoge ogen gooide in de jaren negentig door met een Duval-celica geregeld mooie resultaten wist te halen in het nationaal kampioenschap. Hij ging in de wagen van Manu Bouts, die zelf afwezig bleef, Phillipe Castremanne vooraf.

In het ASAF-kampioenschap wordt het nu vooral uitkijken naar de Rallye de la Haute-Senne, want daar komt het officiële Protonteam testen met het oog op Ieper. En naast Alister McRae en Chris Atkinson, de officiële piloten, komt ook privé-rijder Tom Cave een derde Proton S2000 inrijden op het parkoer van de voormalige Braine-le-Comte-rally. En wie weet nemen nog een aantal kleppers de beslissing om zich te meten aan de wereldtoppers. U weet alvast wie nummer één, twee en drie zal krijgen in ’s Gravenbrakel.