Tags

, , , , , ,

Na de eerste dag in de rally van Nieuw-Zeeland staat de Noor Petter Solberg aan de leiding. Wereldkampioen Sebastien Loeb maakte op de vierde proef van de dag een klein foutje en is op achtervolgen aangewezen. De Fransman moet al een minuut en twintig seconden goed maken op Solberg.

Spannend is het wel in Nieuw-Zeeland. De top vijf staat binnen de twintig seconden en op negen proeven kregen we vier verschillende scratchrijders. Het is opvallend dat die vier verschillende rijders allemaal met een Citroën C4 rijden. Ford is dus opnieuw monddood.

Sinds de blauwe ovalen het Europese vasteland verlieten, moeten ze toezien hoe Citroën hen op regelmatige basis aftroeft. In Mexico kreeg Ford enorme klappen omdat de motor krachtverlies leed in de ijle bergenlucht. In Jordanië en Turkije (nog steeds geen Europees land) draaide de Ford opnieuw op volle toeren maar toch konden ze het tempo van het Franse merk niet volgen.

En toch. Van die vijf piloten die binnen de twintig seconden van elkaar staan, staan er twee Fordrijders. Jari-Matti Latvala en Hirvonen. Latvala nam zelfs even de leiding, op regelmaat. All is not lost voor het team van Malcolm Wilson, maar dan zal het morgen toch beter moeten, wil Ford aanspraak maken op zijn tweede overwinning van het jaar.