Tags

, , , , ,

Actua

Sylvain Fouteret heeft in een Renault Clio R3 de rally Fourmies en Avesnois op zijn naam geschreven. In zijn voorwielaangedreven wagen hield hij Anthony Mortier achter zich. Xavier Pruvot gleed van de weg terwijl hij aan de leiding reed.

Wat? Fourmies en Avesnois? U was waarschijnlijk wel op de hoogte van de manche van het Europees kampioenschap rallycross in Maasmechelen. En met een beetje geluk wist u ook dat er met de BShort Condruzien gekoerst werd in Wallonië. En u heeft vast drie dagen verbeten de resultaten van de rally van Finland gevolgd. Maar dat er rally was in de Avesnois zal u misschien ontglipt zijn.

En erg hoeft u dat niet te vinden. U heeft niets bijzonders gemist, behalve misschien een dagje zonnekloppen in een enorm fijne streek op een boogscheut van die groezelige stad Maubeuge, dat stukje Henegouwen in Frankrijk. En toch was het de moeite om eens af te zakken naar dat groene land, want met Xavier Pruvot in een Celica GT Four en Anthony Mortier in een Subaru Impreza 555 stond er zowaar een “battle of the nineties” op het menu. Het kon nog mooier geweest, maar Gilles Antoine hield zijn Ford Escort Cosworth op stal.

Xavier Pruvot nam snel de leiding, ook al omdat Anthony Mortier in de openingsfase een dikke halve minuut verloor. De Celica-rijder klokte 3 besttijden op de eerste vier van zes proeven. De strijd lijk dus vrij snel gestreden maar het gevaar zat hem in het einde.

Tijdens de tweede lus knalde iemand uit het kleine (maar fijne) peloton op een brandweerkraan, wat zorgde voor een ware zondvloed op een technisch stukje parcours tussen Zorées en Etroeungt. Het was ergens op dat hobbelige stuk dat Pruvot de controle over zijn Celica verloor.

Dan zou je gaan denken dat Anthony Mortier wel vlotjes de leiding zou overnemen, maar dat was geenszins het geval. Het was Sylvain Fouteret die weerstond aan de inhaalrace van de Subarurijder. Fouteret reed een knappe rally in zijn rode Clio R3, en mag dus eigenlijk de verdiende winnaar genoemd worden. In de strijd om het podium hield Eddy Berthelot in een Citroën C2 Franck Pavy in een Mitsu Evo 7 af. Pavy reed overigens met dat lekker dier Camille Roussel, u weet wel, miss Stéphane Lefebvre en dus alter ega van een van de grootste talenten van Frankrijk. (sorry voor de omweg, maar als we een kans zien om te spreken over die Franse jeugd, dan laten we dat nooit liggen!).

Voila, u bent weer op de hoogte van hoe het nog gesteld is in Noord-Frankrijk. En misschien heeft u een fijn tipje gekregen over waar u naartoe kan op een van uw laatste verlofdagen, namelijk Avesnes-sur-helpe. En Sandropov, wel die kan weer een rally van het lijstje schrappen.

Deze slideshow vereist JavaScript.